Održan trening TRAIN-THE-FACILITATORS SERBIA 2024 u Vrdniku

Centar za čistiju proizvodnju, u saradnji sa Univerzitetom Jejl (SAD) organizovao je trening TRAIN-THE-FACILITATORS SERBIA 2024 u periodu od 18. do 20. septembra 2024. godine u Vrdiku, u okviru Globalnog programa za zelenu hemiju i inovacije. Skup je okupio stručnjake iz oblasti hemije, održivog razvoja, biznisa i inovacija i pružio priliku da se upoznaju sa ciljevima programa, kao i sa predstojećim pokretanjem Akceleratora za zelenu hemiju, planiranim za narednu godinu. Cilj akceleratora je razvoj inovativnih rešenja u oblasti zelene hemije, sa fokusom na održivost u proizvodnim procesima.

Trening su vodili Lars Rajten i Metju Moroni sa Univerziteta Jejl, a učesnici su imali priliku da se upoznaju sa ulogom zelene i održive hemije u konceptu održivosti i uspešnim biznis modelima koje uključuju zelenu hemiju.

Održane su prezentacije i vođene konstruktivne diskusije o mogućnostima saradnje u budućim inovacijama u oblasti zelene hemije. Događaj je ocenjen kao uspešan, a učesnici su izrazili zadovoljstvo zbog prilike za umrežavanje i razmenu iskustava.

Podelite